Usein kysyttyä - FAQ

Kysymys:"Miksi Virtualia-tunnukseni ei toimi? Miksi tunnukseni Virtualiaan on eri kuin SAMK-tunnus?"
Vastaus:Jos opettajan tai opiskelijan virtualia-tunnuksessa ja SAMK-sähköposti-tunnuksessa on sama salasana, niin virtualia-tunnus lakkaa toimimasta. Ongelma poistuu kun virtualia-tunnus vaihdetaan (V+OPISKELIJANUMERO). Toimimattomia Virtualia-tunnuksia käydään läpi yksitellen sitä mukaan kun niitä ilmaantuu. Uudet opiskelijat käyttävät Virtualiassa SAMK-tunnuksia ja vanhat ns. virtualia-tunnuksia.
Kysymys:"Mikä on SAMK-tunnus?"
Uudet opiskelijat käyttävät jatkossa Virtualiassa SAMK-tunnustaan (lillukka/sähköposti-tunnus). Opettajat voivat myös käyttää SAMK-tunnusta uusissa oppimisalustoissa. Vanhoissa Virtualia-alustoissa opettajat ja opiskelijat jatkavat työskentelyä entiseen malliin vanhoilla virtualia-tunnuksillaan.

1. SAMK-tunnus:
= tunnus Virtualiaan (uudet opiskelija ja opettajat) - myös jo aloittaneet opiskelijat voivat käyttää samk-tunnusta virtualiassa uusissa alustoissa
= tunnus opiskelijan ja henkilökunnan sähköpostiin sote-alalla, lirassa, likassa, tekrassa, merassa, täykkärissä ja kesyssä
= tunnus lillukkapalveluun
= tunnus palautejärjestelmään

SAMK-tunnuksen salasanan saa vaihdettua (toistaiseksi) www.samk.fi -> SAMK-TUNNUS / VAIHDA SALASANA >>

2. Winha –tunnus
= tunnus Winhaan
= tunnus Wiiviin
= tunnus Willeen

Kysymys:"Miksi en voi käyttää SAMK-tunnusta Virtualiassa vaikka olenkin "vanha" opiskelija?"
Vastaus:Opettajat ja opiskelijat eivät voi käyttää SAMK-tunnuksiaan Virtualiassa mikäli kurssin verkko-oppimisalustaa ei ole päivitetty uuteen versioon.

Kysymys: "Miksi Virtualia "heittää" minut ulos vaikka juuri sinne kirjauduin?"
Vastaus: Virtualian yhteys perustuu istuntoon (session) eli selain asettaa aikaan sidotun evästeen, jota selain ja palvelin sitten aika ajoin tarkistavat. Jos kirjautuu sisään eikä tee mitään kahteen tuntiin, niin yhteys vanhenee ja joutuu kirjautumaan uudelleen.

Jos Virtualiasta ei kirjaudu ulos tai ei sulje kaikkia selainikkunoita kun lopettaa työskentelyn, niin istunto saattaa jäädä päälle taustalle vanhenemaan. Tällöin "vanhan" selainikkunan istunnon tiedot saattavat aiheuttaa uuden Virtualia-istunnon katkeamisen.

Virtualiassa työskennellessä olisi hyvä aika ajoin klikata verkko-opintojakson yläpalkissa olevaa Kirjaudu ulos - Log out linkkiä sekä sulkea kaikki avoinna olevat selainikkunat. Evästeet olisi myös hyvä siivota aika ajoin selaimesta pois.

Kysymys:"Miksi päivämäärä näkyy muokattaessa "englantilaisittain" muodossa 12/19/2006 01:00 PM ?"
Vastaus:Mozilla Firefoxia -selainta käytettäessä on selaimessa oltava käytössä suomen kieli -asetus.
Asetus löytyy firefox-selaimesta (Huom! suomenkielen vastineet): Työkalut -> Lisäasetukset -> Kielet -> Valitse... ja sieltä valitaan Suomi. Jos suomen kieli ei ole käytössä niin päivämäärän muodot menevät dokumenttia muokattaessa muotoon esim. 12/19/2007 2:00 PM.
Jos firefox on asennettu alunperin suomenkielellä tätä em. ongelmaa ei ole.

SULJE SIVU